linkedin

25 czerwca 2018 r. Piotr Stobiecki

Postępująca konsolidacja w branży mięsnej

Sektor M&A w branży mięsnej znajduje się w fazie ożywienia. Jakość polskich wyrobów przyciągnęła uwagę zagranicznych grup kapitałowych, które w ciągu ostatnich kilku lat przejęły istotnych graczy na polskim rynku. Relatywnie niskie koszty produkcji, wysoka jakość mięsa i pewne rynki zbytu są głównymi czynnikami przemawiając...


22 czerwca 2018 r. Piotr Stobiecki

Konsolidacja w branży mięsnej to odpowiedź na wejście do Polski zagranicznych grup kapitałowych

Odpowiedzią na wejścia zagranicznych grup kapitałowych jest stopniowa konsolidacja polskich przedsiębiorstw. Przykładem takiego procesu jest strategia realizowana przez Grupę Bruno Tassi, która skupia m.in. trzy znaczące polskie przedsiębiorstwa z branży mięsnej - Madej Wróbel, Peklimar oraz Unimięs.


Think M&A - Branża Mięsna - Czerwiec 2018

Czerwcowy raport Think M&A poświęciliśmy w całości branży miesnęj. Przyglądamy się w nim m.in. postępującej konsolidacji w branży oraz głównym zagranicznym graczom na polskim rynku.