Informacje o przetwarzaniu danych osobowych zgodne z RODO

 

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2  Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane dalej jako „RODO”) informujemy, że:

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest CMT Advisory Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Paderewskiego 8, 61-770 Poznań,

e-mail: biuro@cmt-advisory.pl, tel. 618553010

2. Wszelkie pytania związane z przetwarzaniem przez nas Twoich możesz kierować do naszego inspektora ochrony danych osobowych pod adresem:

biuro@cmt-advisory.pl

3. Podane przez Ciebie dane będą przetwarzane wyłącznie w celu:

3.1 Wynikającym z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora. Dane w tych celach przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. Ta podstawa przetwarzania obejmuje między innymi prowadzenie marketingu bezpośredniego i promocji własnych (czyt. Administratora) usług.

3.2 Po wyrażeniu odrębnej zgody (tylko tam, gdzie wyraźnie o nią prosimy), na podstawie art. 6 ust. 1 lit a) RODO dane mogą być przetwarzane również w celu przesyłania informacji tekstowych drogą elektroniczną w celu marketingu bezpośredniego, w tym promocji naszych treści - w związku z art. 10. ust. 2 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz zgodnie z prawem telekomunikacyjnym. Tutaj działamy wyłącznie na podstawie Twojej zgody.

3.3 Odpowiadania na zapytania kierowane do Administratora poprzez formularze działające na stronie oraz wysyłane na wskazane adresy e-mail.

4. Niektóre z naszych działań wymagają współpracy z dostawcami usług zewnętrznych. Chodzi głównie o:

4.1 Hosting (korzystamy z hostingu H88 S.A.)

4.2 W celu realizacji newslettera dane osobowe mogą być udostępnione również operatorom mailingowym (FreshMail Sp. z o.o.).

5. Dane, które przechowujemy na podstawie Twojej zgody, będziemy przechowywać aż do czasu wycofania Twojej zgody.

6. Masz prawo dostępu do danych, możesz chcieć je sprostować. Możesz też zawsze sprzeciwić się przetwarzaniu przez nas Twoich danych.

7. Jeśli chcesz, możemy przenieść Twoje dane np. do innej firmy świadczącej podobne usługi.

8. Zawsze możesz cofnąć udzieloną nam zgodę - w każdym momencie.

9. Możesz też wnieść skargę na nasze postępowanie do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

10. Podanie przez Ciebie danych nie wynika z żadnego obowiązku prawnego, jest dobrowolne.

11. Na naszej stronie internetowej cmt-advisory.pl stosujemy certyfikat SSL, który zapewnia, że Twoje dane przesyłane są do serwera w postaci zaszyfrowanej.

12. Na naszej stronie internetowej używamy technologii, takich jak pliki cookie i podobnych służących do zbierania i przetwarzania danych eksploatacyjnych w celach statystycznych, związanych z udoskonalaniem funkcjonalności strony, poprawianiem wrażeń użytkownika oraz analizowania ruchu na naszej stronie przez naszych partnerów (Google, Yandex Metrica).